Modell ”Original” är vår målade ytterdörr. Dörrbladet har dubbla inlimmade aluminiumplåtar och korslimmade fanerlager på båda sidor vilket gör dörrbladet mycket formstabilt. Ramträet i stommen är av massiv furu och isoleringen består av 68mm cellplast.

K1 – K2
Om dörren sitter i utsatt läge bör man tänka på att ha en avskärmning i dörrens överkant.
Karmen går att få med dekorprofil i olika utföranden. Karmdjup är i standardutförande 113mm, men kan varieras. Vi kan även montera eller medleverera påsalning i olika utföranden.

G1 – G3
Finns både med 2-glas isolerruta och 3-glas isolerruta. Som standard levererar vi med Energiglas. Vi har tillgång till samtliga fabrikat av glas, och väljer glas efter kundens behov och önskemål. Glasöppningar går att få med valfri indelning och med spröjs i olika utföranden.

S1 – S7
Slät, Spårad eller Spegelfyllning i en mängd varianter. Spårning och Speglar går att få på antingen en eller båda sidor med valfri indelning.

T1 – T3
Ut- och invändiga sparkplåtar går att få i ett fertal material t.ex. Koppar, Rostfritt, Mässing, m.m. Trösklar av tålig Ek eller i 3mm rostfritt stål (för ingjutning vid t.ex. Entrédörrar.) Samtliga Ektrösklar går dessutom att få med beklädnad av rostfri plåt.

Beslagning
Som standard förses dörren med beslagning från Assas breda sortiment. Lås kan vara t.ex. Assa 2002 för villan, eller avancerade styrsystem med passerkontroll för t.ex. butiker och entreér. Std-gångjärn är Assa 3278, men dörren kan även utrustas med justerbara gångjärn. Båda varianterna har bakkantdubb för extra säkerhet. Kantregel är som standard Assa 1396, som även kan erhållas med extra lågt monterat manöverdon.

Ytbehandling
Våra målade dörrar ytbehandlas som standard med en tvåkomponents poleuretanfärg och går att få i valfri kulör. Dessutom finns ett flertal alternativ på laserade och oljade dörrar, beroende på träslag, vilket finns att se bland våra övriga dörrmodeller.

yd_original_vsnitt