I Uppsala byggs just nu ett lägenhetskomplex utöver det vanliga. Arkitekterna har förenat design, miljö och aktiviteter till en byggnad med 344 lägenheter. På taket finns löpbana och på gatuplan en foodcourt med room service.

Bakom projektet står Rosendal Fastigheter och arkitektbyrån Christensen & Co. WB Trä är en av de parter som levererar delar till byggnaden.

Den nästan triangulära byggnaden som WB Trä är delaktig i har 344 lägenheter mellan 27-50 kvm och en takhöjd på hela 3,7 meter. Det är ett unikt boendekoncept där merparten av lägenheterna är ettor och tvåor.

WB Trä levererar fönster och entrépartier i massivlärk med klarlackad insida och obehandlad utsida, en order värd cirka 12 miljoner.

Inspiration-Rosendal
Inspiration Rosendal, Leverans av fönster och entrépartier i sibirisk lärk . Bild tillhör CCO Arkitekter