I WB Träs lokaler råder det full aktivitet, de har tagit hem en stororder som kommer att innebära en hel del resor till Uppsala under ett helt år.
Arbetet kommer att kräva en hel del jobb men det är inget som ägarna Mattias Jonsson och Anders Rönnlund är oroliga över.

Strax utanför Burträsks centrum ligger snickeriet WB Trä iklädd vinterskrud, ute vilar snön stilla på taket men inne i fabriken råder det full aktivitet. I år kommer fabriken att fortsätta i samma friska tempo då företaget lyckats ta hem en stororder på totalt cirka 21 miljoner kronor. Tidigare har WB Trä gjort utvändiga träpartier och fönster till samma kund och fick nu även uppdraget att göra det invändiga i byggnaden som glaspartier och innerdörrar.

Än så länge är jobbet bara påbörjat men det beräknas att stäcka sig ända till nästa vinter:
- I och med att jobbet räcker så länge har det ljusat upp framtiden på något vis, säger produktionschefen Anders Rönnlund med ett leende på läpparna. Jobbet som ligger i Uppsala kommer att innebära många resor genom landet men det är inget som oroar ägarna:
- Säljarna är nere i södra Sverige i genomsnitt en gång i veckan, och då ska de hinna med mycket, det är väldigt effektiva dagar, säger Rönnlund och ler.

Nästan all försäljning går till södra Sverige, trots det väljer de att behålla både kontoret och produktionen i Burträsk:
- Det är ingen tvekan om att vi har kvar produktionen här, all personal bor ju här och vi tycker att det är viktigt att ha försäljningen tillsammans med produktionen, säger WB Träs VD Mattias Jonsson. Beläggningen ser stabil ut och med storordern till Uppsala har företaget en stabil grund att stå på, men det var ingen lätt match att få hem jobbet:
- Det var konkurens in i det sista om jobbet, vi var ner flera vändor innan affären var klar och gjorde provpartier för att visa vad vi kan, säger Rönnlund.

- Kvalitet är en bit vi är duktiga på, vi är bra på att specialanpassa, säger Jonsson och menar på att det är några av orsakerna som gjorde att just WB Trä fick jobbet:
- Det ingen annan kan eller vill göra, där är vi som starkast, fyller Rönnlund i.

Det är ingen tvekan om att ägarna brinner för sitt företag och att de är måna om vad som händer inne i fabriken:
- Det bästa med WB Trä är att få hålla på med nya produkter och unika projekt, hela kedjan i företaget är mer eller mindre involverade i lösningar, säger Jonsson


De anställda på WB Trä ser fram emot det kommande året.