Sven-Harry Karlssons konstmuseum öppnade under våren 2011.
Den skinande sexvånings byggnaden ligger i Vasaparken i Stockholm, är ritad av Wingårdh Arkitekter och försedd med mässingbeklädda fönster som är tillverkade av WB Trä.

Museet är ett privat initiativ av Sven-Harry Karlsson, grundaren av byggnadsföretaget Folkhem som samlat och byggt upp en gedigen konstsamling under tre decennier.
Byggnaden inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler, och är tänkt att bli ett ”hem” för både konst och människor. I december 2011 kommer även takvåningen att öppnas som en enskild museidel och skulpturpark med permanent utställning från Sven-Harrys samling. Interiören är en kopia av Sven-Harrys tidigare hem, 1700-tals gården Ekholmsnäs.

Efter tre års filmning har journalisten Lena Friblick och filmaren Marcus Junghard lagt sista handen vid dokumentärfilmen Arvet. I filmen får vi följa Sven-Harrys bygge av konstmuseet och hans hemliga konstsamling. Här kan du se en förhandstitt av filmen som visas i TV4 Fakta den 8 december kl. 21.00 och i TV4 den 18 dec kl. 18.00.
Du kan även se och läsa mer om Sven-Harrys konstmuseum på http://sven-harrys.se/